Materialer & Værdier

Materialer & Værdier

bæredygtighed som pejlemærke

Hos DAYLY køber du ikke bare et designerbord – men også vores tanker om en bæredygtig møbelindustri gennem holdbart design og fornuftige materialevalg.

Selvom vi godt ved, at vi ikke kan redde hele verden, så er vores filosofi altid at træffe fornuftige valg, der styrker bæredygtigheden, begrænser CO2-aftrykket og passer på verdens natur.

Alle vores produkter bliver håndbygget på vores lille, danske værksted af FSC-godkendt europæisk træ, så vi både beskytter den danske møbeltradition og det gode håndværk – og undgår at tranportere materialer og færdige produkter på tværs af verdenshavene.

Nedenfor giver vi dig et indblik i vores overvejelser om materialevalg … læs med og kontakt os altid gerne for detaljer:

baeredygtighed-1
baeredygtighed-2
baeredygtighed-3
baeredygtighed-4

Bordpladerne …

… er fremstillet af 19 mm FSC-godkendt MDF, som er et formstabilt og stærkt materiale, der fremstilles af rester fra træindustrien og småt dimensioneret ydtyndningstræ fra de FSC-godkendte skove. Med andre ord træ, som ellers skulle kasseres … men som nu indgår i smukke designerborde.

Det giver god mening for os, for dig – og for verden.

Er du nysgerrig efter at vide mere om MDF. Klik her

Overfladen…

… er beklædt med linoleum, som er et af de smukkeste produkter, vi kender – og som samtidig er fremstillet udelukkende af naturmaterialer.

Linoleum har et blødt, varmt udtryk, som er behageligt at røre ved – og det matte materiale, som ikke helt glat, fanger lyset og skifter levende udtryk efter lysindfald og kunstigt lys. Derfor vil du opleve, at nuancerne i din bordplade kan skifte mellem varm og kold. Et godt eksempel er Pewter, som i et specielt lys får en tone af blå.

Da linoleum er fremstillet af udelukkende af naturmaterialer, kan der forekomme pigment nister, som opstår i produktionsprocessen. Dette kan forekomme på de primært lyse farver.

Al vores linoleum er kvalitetslinoleum fra Forbo. Vil du vide mere om Forbo Desktop Linoleum, så finder du alle detaljer her

Linoleum er nemt at rengøre og vedligeholde … klik her for en detaljeret rengøringvejledning.

Stellet …

… er håndlavet af FSC-godkendt egetræ fra europæiske skove, hvilket modsat de mange eksotiske træsorter begrænser transporten på tværs af verdenshavene.

Vi kan godt lide tanken om, at der i en FSC-skov ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere – og samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordenlig sikkerhedsudstyr og løn.

Du kan læse meget mere om FSC her

 

Søjlebenene …

… er fremstillet af kraftig pap og holdbar MDF – igen et materialevalg, der sikrer genanvendelighed og nedbrydelighed i naturen. Søjlerne beklædes enten med den samme type linoleum som bordpladerne – eller olierede eller lakerede halvstaflister.

Vælger du de lakerede lister, så kan du trygt regne med at den er vandbaseret og skånsom for miljøet.

 

OLIERING …

… er en manuel proces, hvor vi til de massive egetræsstel, kantlister og egetræssøjler bruger en rå linolie, som er 100% naturlig og udvindes af hørfrø – og til bordpladerne har valgt olien Rubio Monocoat, som er miljøvenlig og har en høj slidstyrke.

SÆBEBEHANDLING …

… er et alternativ til olieringen, som giver en træet en lys overflade. Inden levering giver vi dit bord en god med naturlige sæbespåner med et naturligt sæbeindhold på min. 80% – og ønsker du at bevare det lyse, skandinaviske udtryk, så skal behandlingen løbende holdes vedlige med et tilsvarende sæbeprodukt.